Thursday, February 21, 2013

Sirály és Buday ismertetők


Sikerült egy lelkes csónakmotorgyűjtőtől kölcsönkapnom egy-két korabeli csónakmotor katalógust és közte volt a Sirály és Buday motorokról is néhány. Hát én közkinccsé teszem, hátha érdekel még valakit.
Az első egy Sirály szórólap



A következő a "Sirály" csónakoldalmotor műszaki és kezelési utasítása



Thursday, February 7, 2013

Darabokban

Mivel nem sikerült beindítani a kis Buday motort, Zsolt úgy döntött, hogy darabokra szedi megnézni, mi lehet a baj. Belül szép tiszta volt, úgy tűnik, hogy az előző tulajdonos szépen kitisztította, viszont valószínű, hogy neki sem sikerült beindítani és ezért nem bajlódott vele tovább. De mi nem adjuk fel. Jönnek az újabb probálkozások: először megpróbáljuk a lendekereket újramágnesezni, mert lehet, hogy az évek alatt meggyengült és nem elág erős a szikra.
Itt van néhány kép a szétszedett motorról.






Wednesday, February 6, 2013

Lendkerék lehúzó

Jó sok hallgatás után ismét itt vagyok. A szétszereléssel egy kicsit megakadtam, mert nem tudtam egyedül leszedni a lendkereket. Viszont megtudtam, hogy van egy célszerszám hozzá és szerencsére lehetett is kapni belőle a Vaterán, így most már van nekem is egy lendkerék lehúzóm. Így néz ki:
Komoly szerkezet! Viszont ezzel pillanatok alatt leszedtem a lendkereket, így most már tudok tovább haladni a szétszedéssel. Amúgy egy Bosch liszensz alapján gyártott lendkerék van rajta.