Thursday, January 10, 2013

Sirály - 5500112

Tegnap sikerült egy fél órácskát kimenni a garázs-műhelybe és elkezdtem szétszedni a Sirálykát. Hát azért a magyar ipar tudott valamit. Olyan helyen vannak csavarok, amik gyakorlatilag elérhetetlenek. Bár lehet, hogy csak rossz felén kezdtem neki a szétszedésnek. Azért sikerült elég jól szétbombázni. Itt van néhány kép.

Ilyen volt, amikor megkaptam....
És most ilyen állapotban van
Ez pedig a gyári szám. Ebben az esetben a kipufogóba ütve, mert ez sem mindig itt van. De hát, akkor még nem volt ISO9000, meg SixSigma, meg Lean, hanem Béla bácsi beütötte valahova. Ebből azért kiderül, hogy 1955-ben gyártották, azaz 58 éve.



Tuesday, January 8, 2013

Boldog Új Évet!

Boldog Új Évet mindenkinek, aki olvassa. Hát most jó sokáig nem írta semmit, mert karácsonyi szünet volt és nem is nagyon haladtunk semmivel. Zsolt probálta beindítani a Buday motorunkat, de még mindig nem sikerült sajnos. Én meg nem szedtem tovább a Sirály motort. Viszont megjöttek a Jikov karburátorok Csehországból. Szépnek tűnnek, remélem jól fognak működni egyszer, ha odáig jutunk a munkával.


Közben rájöttem, hogy hiányzik a gázkar, az azt tartó konzol a motorról. De remélem, hogy ezek könnyen pótolhatóak lesznek.